Strona główna Pojedli-Popili Syrenka z widelcem Gdzie na pizzę w Warszawie – Non Solo Pizza

Gdzie na pizzę w Warszawie – Non Solo Pizza

7 min. czytania
1
0

Pizza z Non Solo – z opalanego drewnem pieca

Non Solo odkryliśmy już parę ładnych lat temu. Co roku w okolicach Dnia Pizzy pojawiają się dziesiątki zestawień, gdzie pójść na pizzę w Warszawie, które uważnie śledzę. Adresy i opinie się zmieniają, zmieniają się właściciele i pizzaiolo. Ta pizzeria jest w nich praktycznie zawsze. Podobno jest pierwszą pizzerią w Warszawie, która zaczęła piec pizzę w piecu opalanym drewnem.

Na Grójecką ze Śródmieścia było daleko jechać tylko raz, teraz już tylko wystarczy rzucić hasło “Non Solo”  – i nie ma znaczenia, czy w domu czeka obiad i jaka jest pogoda na zewnątrz.

Non Solo Pizza, Warszawa - pizza Salsiccia
Hehe, tak, odwiedziliśmy Non Solo również w Dzień Kobiet :D Z salsiccią – wiadomo!

Uwielbiam sos, który przygotowują do pizzy. Ciasto jest dobrze wypieczone, z podpalonymi brzegami, które uwielbiam zostawiać na deser, wraz z oliwą czosnkową lub sosem pomidorowym.

Najczęściej zamawiamy tu pizzę z salsiccią, chociaż staramy się za każdym razem zamawiać chociaż jedną nową, by spróbować jak najwięcej (od 24 do 40 zł, jest też możliwość zamówić na cieście razowym). Michał jest też wielkim fanem pizzy Bismark.

Non Solo Pizza, Warszawa - pizza Bismark

 

Jesteśmy też absolutnymi fanami Di Carne – ostatnim razem zniknęła nam w kilka sekund.

Non Solo Pizza, Warszawa - pizza Di Carne

Jedno mogę powiedzieć – jeszcze nie zdarzyło nam się wyjść z Non Solo rozczarowanymi.

Non Solo Pizza - pizza Capriciosa

Jedyny dylemat, z którym zawsze mierzymy się srogo – pizza czy pasta?

Pasty w Non Solo

Robią tu też domowy makaron, według włoskich receptur – z polecanymi do każdego rodzaju sosami.

Non Solo Pizza - pasty własnej roboty

Obawiam się tylko, że trochę nam zejdzie ze sprawdzeniem całego menu, bo Michał stanowczo odmawia zamówienia pasty zamiast pizzy. Mój duch Odkrywcy też słabnie przy wyborze dań.

Polecane przez Szefa

Bardzo smakowały mi mule. Są od czwartku do niedzieli, w czterech wersjach – w białym winie lub pomidorach – porcja muli lub pasta z mulami w białym winie lub pomidorach (35 lub 27 zł).

Non Solo Pizza - mule w białym winie

Mule najlepsze dotychczas jadłam w Belgii i od tego czasu nic się nie zmieniło. Natomiast sos był do nich podany wyśmienity. Jedyne, na co mogłabym narzekać, to na dwie skromne grzanki, których absolutnie nie wystarczyło, by cały sos zebrać.

Wszystko to – w towarzystwie wina domowego (27 zł za 0,5l) lub butelkowanego włoskiego.

***

Wrażenia dopełnia niezwykle sympatyczna obsługa. Wiele razy widziałam, jak mimo już dającego znać o sobie zmęczenia, starali się sprawić, by każdy gość był tu szczęśliwy – pomagając w wyborze dania, doradzając albo czasem prawie biegając, by szybko dostarczyć zamówienie do stolika.

Rezerwacje przyjmują tylko w dni robocze, w weekendy czasem trzeba swoje odstać – ale warto!

Non Solo Pizza

ul. Grójecka 28/30, Warszawa

Godziny otwarcia – codziennie 12:00-23:00

 

Jeśli spodobał Ci się ten post i chcesz być na bieżąco, to po więcej informacji, inspiracji, ciekawostek zapraszamy na   Facebook, Instagram Twitter - do zobaczenia!
pokaż więcej
Load More In Syrenka z widelcem

Skomentuj

Jedna odpowiedź

  1. Emil

    27 kwietnia 2018 at 12:04 pm

    Jak jestem w Warszawie to zawsze chodzę do jednej i tej samej pizzerni złotej65 naprawde bardzo polecam bo można sie u nich najeść i poczuć klimat Włoch

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Loading Facebook Comments ...

Zobacz także

Gdzie na pizzę w Warszawie – Tutti Santi

Otwarcie Tutti Santi w WarszawieSpis treści1 Otwarcie Tutti Santi w Warszawie2 V…